Angela en Moniek met in het midden Pierre. Een van de ouderen die zeker meedoet aan het Ommetje op Rolletjes. (Foto: Maaike van Helmond)
Angela en Moniek met in het midden Pierre. Een van de ouderen die zeker meedoet aan het Ommetje op Rolletjes. (Foto: Maaike van Helmond) (Foto: )

Bijzondere Nacht van de Ommetjes

Nijmegen - "Maar liefst 16 wijken doen dit jaar mee aan de Nacht van de Ommetjes, hoe geweldig is dat?!" Een laatste prestatie van nachtburgemeester Angela Verkuijlen waar ze met recht trots op is. "En dan is het dit jaar nog eens een heel bijzondere editie ook. Niet alleen gaan we op de groene toer, vanwege Green Capital, we hebben ook nog eens een heel bijzonder Ommetje door Heijendaal in samenwerking met Club Goud."

Voor de mensen die Club Goud nog niet kennen: dit initiatief zet cultuur in om verschillende generaties vaker samen te brengen. "En dat is dan ook precies wat we tijdens de Nacht van de Ommetjes gaan doen", vertelt Moniek van Daal van Club Goud. "Angela had al vaker voorgesteld om samen iets te doen, maar het kwam er telkens niet van. Tot dit jaar." Omdat de 'gewone Ommetjes' voor de wat oudere doelgroep waarop Club Goud zich richt wat laat beginnen, is dit Ommetje op Rolletjes op dezelfde dag, 6 oktober, maar dan 's middags."

Oud, maar zeker ook jong, is meer dan welkom om zich bij dit Ommetje aan te sluiten. "We verzamelen om 14.00 uur in het restaurant van woonzorgcentrum Nijevelt aan de Heijendaalseweg en vertrekken om stipt 14.30 uur voor een wandeling door Heijendaal met onderweg onder andere theater, muziek en een aantal bijzondere verhalen." Aanmelden voor dit Ommetje kan via hallo@clubgoud.com. "En zoals de naam van dit Ommetje al zegt, het is dus ook geschikt voor rolstoelgebruikers. We hebben al een hele club jonge vrijwilligers bij elkaar om iedereen te begeleiden, maar daarom is het wel even handig om je van tevoren aan te melden, zodat we zicht hebben op wat we die dag kunnen verwachten."

Angela is bijzonder blij met deze mooie aanvulling op 'haar' Nacht van de Ommetjes. "Een mooie kroon op mijn laatste activiteit als nachtburgemeester. Net als de toename in het aantal wijken dat deelneemt." Inmiddels is het alweer de achtste keer dat dit evenement wordt georganiseerd en volgens Angela is het een op zichzelf staand iets geworden. "De Ommetjes worden echt vanuit de wijken zelf georganiseerd en het valt sinds dit jaar onder Stichting Nacht van de Ommetjes. Als het goed is moet mijn opvolger er daardoor wat minder werk aan gaan hebben, hoe leuk het ook is om te doen!"
Alle Ommetjes starten 6 oktober om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur), een overzicht is te vinden op nachtvandeommetjes.nl.

Tijdens de Nacht van de Ommetjes maak je op een unieke manier kennis met de wijken en hun bewoners, gaan gesloten deuren voor je open, worden vergeten verhalen verteld en bijzondere kunsten vertoond. "En dit jaar hebben ze dus allemaal iets groens om zo het Green Capital verhaal op een laagdrempelige manier de wijken in te slingeren. Hoe we dat doen? Onder andere door een leuke samenwerking met Operatie Steenbreek. En verder? Ervaar het zelf! En wie weet kom je mij dan onderweg nog tegen. Of misschien wel burgemeester Bruls, want ook die is weer van de partij."

(Tekst: Maaike van Helmond)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden