Foto: Ronald John

Run for KiKa

Nijmegen - Verschil maken voor kinderen met kanker. Dat is waaraan de circa 8300 deelnemers van Run for KiKa hebben bijgedragen. Tijdens het slotevenement Run for KiKa Nijmegen (gelopen rond de Berendonck in Wijchen) werd het totaalbedrag van 1.214.017,13 euro bekendgemaakt. De Nijmeegse editie leverde een bedrag op van 82.389,98 euro.

"Ongelooflijk bijzonder wat deze deelnemers, kidsrunners, vrijwilligers en sponsoren voor elkaar hebben gekregen", zegt Kristel van de organisatie Run for KiKa. "Je merkt echt dat je samen het verschil kan maken voor kinderen met kanker." En dat is nodig want nog steeds komt 1 op de 4 kinderen met kanker te overlijden.

Tijdens de Winterrun in Amsterdam en de zomeredities in Almere, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam en Nijmegen kwamen in totaal circa 8300 deelnemers in actie. Ruim 43.000 donaties brachten het eindtotaal op 1.214.017,13. De opbrengsten van Run for KiKa worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden van kinderkanker.

KiKa wil graag nog extra benadrukken hoe belangrijk de groep van ruim 350 vrijwilligers zijn. "Deze groep bestaat inmiddels uit een harde kern van vrijwilligers die zich ieder jaar onvoorwaardelijk inzet voor KiKa. Want zonder hen is er geen Run for KiKa en geen geld voor meer onderzoek naar kinderkanker."

Doneren kan nog tot 31 oktober via www.runforkika.nl.

 


 

Meer berichten