Kijkdag SportQube

Nijmegen - "Dit is absoluut één van de mooiste sporthallen voor deze sporten in de regio." Bestuurslid Frans Mooren van SportQube is heel blij met de officiële opening van de nieuwe ultramoderne goudkleurige sporthal aan de Rosa de Limastraat in Nijmegen-West. Op vrijdag 12 oktober om 17.00 uur wordt dit sportcomplex op feestelijke wijze geopend door de burgemeester Bruls en gedeputeerde Markink van de provincie Gelderland. Op zondag 14 oktober is er een kijkdag van 12.00 tot 17.00 uur voor alle geïnteresseerde inwoners uit Nijmegen en omstreken. Men kan terecht voor uitleg over de verschillende sporten, de mogelijkheden bekijken die de zalen bieden en demonstraties bekijken. Afhankelijk van de drukte zijn er mogelijkheden om zelf actief deel te nemen.

House of talents

SportQube heeft meer dan 4000 m2 aan sportruimte verdeeld over 7 zalen waar verschillende verenigingen gebruik van maken. De Hazenkamp Gymsports traint er met zowel de Topsport damesselectie, de wedstrijdsporters en veel groepen recreatieturners en -turnsters. Daarnaast opent binnenkort de springhal en zijn er lessen voor Free Running en Ouder-Peutergym. Voor de judoliefhebbers is een grote, deelbare, judozaal beschikbaar waar zowel Top Judo Nijmegen, Tomoda als Chikara gebruik van maken. Rugbyers van de Rugby Academy maken gebruik van de judozaal, het krachthonk en de multizaal.

Er vinden drie Regionale Talenten Centra onderdak: RTC Turnen, RTC Judo en Rugby Academy Oost. Top Sport Gelderland is een belangrijke partner in SportQube en vormt een link met NOC-NSF en het Olympisch Netwerk. Zij begeleiden topsport talenten met alles wat buiten de reguliere trainingen valt. Daarnaast helpen ze de verenigingen met het verbeteren van talentontwikkeling.

Sport Medisch Centrum en onderwijs

Fysiotherapie Bottendaal, CWZ Sportgeneeskunde en HAN Seneca bemannen samen het Sport Medisch Centrum SportQube. Naast hun gewone praktijk bieden zij als fysiotherapeuten, sportartsen en wetenschappers gezamenlijk een totaalpakket aan voor sportclubs, gericht op blessurepreventie en medische begeleiding. Dit is niet alleen geschikt voor topsporters en talenten, maar ook voor recreanten. Voor sportkeuringen is er onder andere een uitgebreide meetstraat beschikbaar.In het gebouw is ook een aantal instructielokalen waar de studenten van de HAN Sport en Bewegen en het ROC gebruik van maken.

Unieke samenwerkingen

"Deze sporthal voor gymsports, judo en rugby is van internationale allure. Uniek is niet alleen dat de drie (top)sportverenigingen met elkaar in verbinding staan, maar ook de samenwerking daarin met partners op het vlak van medische begeleiding, onderzoek, onderwijs en ontwikkeling en maatschappelijke begeleiding", zegt Frans Mooren, bestuurslid van SportQube. Wethouder Sport en Accommodaties Bert Velthuis vult aan: "We vinden het in Nijmegen belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te sporten en te bewegen. Op alle niveaus. Ik ben er trots op dat twee in Nijmegen gewortelde clubs de handen ineen hebben geslagen om een topaccommodatie neer te zetten en deze ook gaan beheren. Ik hoop dat het voor veel sporters een echt 'thuis' wordt en een broedplaats voor talent."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden