Groesbeekse Bosdag

Groesbeek - Staatsbosbeheer houdt zaterdag 20 oktober de Groesbeekse Bosdag. Iedereen is welkom op het natuurkampeerterrein aan de Ds. J.A. Visscherlaan 2 in Groesbeek van 12.00 tot 16.00 uur. Vrij entree.

De Groesbeekse Bosdag is het moment om de boswachters te ontmoeten en het gesprek aan te gaan over het bos en het beheer. Verspreid over de middag zijn er allerlei activiteiten. Ga bijvoorbeeld terug in de tijd en zie hoe een paard op authentieke wijze boomstammen het bos uit sleept. Een kunstenaar laat zien wat hij met de motorzaag van een groot blok hout kan maken. En doe mee met de prijsvraag 'schat het juiste aantal openhaardhoutblokken'.

Naast de activiteiten in en rondom het bos is er nog veel meer te beleven. Timmer je eigen nestkastje of laat je verrassen door een verhaal van de verhalenverteller. Kinderen kunnen zich laten schminken als hun favoriete bosdier. Probeer het doel te raken bij het boogschieten of ga op zoek naar de mooiste paddenstoelen tijdens de paddenstoelenexcursie.

www.boswachtersblog.nl/rivierengebied

Meer berichten