Aanpak schulden en werkloosheid

Nijmegen - Een gezamenlijk aanpak van schulden én werkloosheid; Bindkracht10 in Nijmegen lanceert een nieuw project 'voor mensen die aan hun toekomst willen werken: "Met nieuwe wetenschappelijke inzichten worden schulden en werkloosheid aangepakt", aldus Bindkracht10 (voorheen Het Inter-lokaal en Tandem).

"Recente inzichten uit de hersenwetenschap tonen aan dat armoede chronische stress oplevert. Dat leidt tot leven bij de dag. En vaak hebben mensen moeite met het maken van de juiste keuzes en om in actie komen wanneer het tegenzit. Dat zorgt ervoor dat het moeilijk is om schulden aan te pakken en om werk te zoeken. 'Mobility Mentoring' is een nieuwe methode gebaseerd op deze inzichten."

Bindkracht10 gaat mensen uit Nijmegen van 27 jaar en ouder begeleiden die langer dan een half jaar geen werk hebben én schulden hebben. Samen met coaches wordt een plan opgesteld. De deelnemers krijgen tot twee jaar begeleiding. "De deelnemers leren omgaan met een laag budget, krijgen hulp bij het aanpakken van schulden en ondersteuning bij het vinden van werk. Zo kunnen mensen werken aan hun financiële zelfstandigheid."

Bindkracht10, bezoekadres: de Ruyterstraat 244 in Nijmegen.

www.bindkracht10.nl

Meer berichten