Huis van Weezenhof

Nijmegen - Als het aan een aantal inwoners van Weezenhof ligt, krijgt deze wijk een Huis van Weezenhof. Een ruimte waar alle bewoners uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten.

In 2016 werd het 50-jarig bestaan van stadsdeel Dukenburg gevierd. Dat vormde voor Stichting Bewonersplatform Weezenhof een aanleiding om de wensen en ideeën van de bewoners van Weezenhof in kaart te brengen. Tijdens twee inspiratieavonden kwamen veel wensen en onderwerpen aan bod zoals veiligheid, groen, winkels en gezondheidszorg. Één wens werd door alle deelnemers gedeeld: een ruimte waar alle bewoners uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten.

Een aantal bewoners uit Weezenhof is begin 2018 bij elkaar gaan zitten om te kijken of zo’n ontmoetingsplek in de Weezenhof te realiseren is. De gemeente dacht hierover mee en tijdens dat proces is Huis van Weezenhof ontstaan. "Huis van Weezenhof is een portable unit, zoals een containerwoning, die ergens in de wijk komt te staan en waarvan iedereen gebruik kan maken. Het geeft gelegenheid tot ontmoeting voor jong en oud. Hoe dat precies ingevuld gaat worden, willen we samen met iedereen die in Weezenhof woont gaan bepalen. We willen het Huis namelijk voor en door bewoners van de Weezenhof op- en inrichten. Huis van Weezenhof staat er nog niet maar er wordt hard aan gewerkt!", aldus de initiatiefnemers.

Voor meer informatie of contact: info@huisvanweezenhof.nl, www.huisvanweezenhof.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden