Mark Retera signeert zijn 24e DirkJan

Nijmegen - Mark Retera signeert zaterdag 10 november zijn 24e DirkJan stripalbum bij Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat in Nijmegen. Ieder album staat vol met spitsvondige grappen van ogenschijnlijke eenvoud en juist daarin schuilt de kracht van deze strip. De surrealistische grappen van tekenaar Retera zijn al jaren ongeëvenaard. Retera signeert van 11.00 tot 12.30 uur.

Mark Retera maakt naast zijn DirkJan stripalbums ook elk jaar een scheurkalender. Een jaar vol spiksplinternieuwe grappen en bekende toppers over Nederlands meest spraakmakende duo DirkJan & Bert, Van Druten en andere markante stripfiguren.

Mark Retera (Eindhoven, 16 mei 1964) studeerde aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen. Hij publiceerde zijn eerste strips in het small-press tijdschrift Lekker Prakken. Tussen 1985 en 1989 tekende hij voor dit blad de strip Aksieburo Ket.
Als gediplomeerd cognitiewetenschapper maakte Mark furore met zijn gagstrip DirkJan. Een slungelige eeuwige student die het voortdurend te stellen heeft met vrouwen, pizzakoeriers, kabouters en zijn ergste vijand, zichzelf. Met DirkJan bewijst Retera de koning te zijn van absurditeiten à la Monty Python en Gary Larsons The Far Side.
De prijs van DirkJan, nr 24, is 8,50 euro.

Meer berichten