Boekpresentatie 'Het magazijn in de Bottelstraat'

Nijmegen - Vrijdag 9 november wordt 'Het magazijn in de Bottelstraat - Zeven eeuwen ontwikkeling van een bijzondere locatie' gepresenteerd. Die presentatie is bij Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat in Nijmegen. Schrijver Vincent Cantrijn gaat in gesprek met de eigenaar van Framy meubelen, de architect en de ontwikkelaar van dit bijzondere project in de Benedenstad. Fotograaf Bram Vis toont de bijbehorende foto's. Aanvang 16.30 uur, gratis entree. Graag aanmelden via info@dekkervdvegt.nl of tel. 024 3020130.

Deze geschiedenis gaat vergezeld van interviews met de mensen die Het Magazijn uiteindelijk hebben gemaakt tot een plek waar historie en toekomst samenkomen. Van ambtenaar tot projectontwikkelaar, van architect tot meubelhandelaar, van bouwopzichter en makelaar tot toekomstige bewoner.

De geschiedenis van de Bottelstraat in de Nijmeegse Benedenstad begon in 1410, met een vernoeming naar schepen Budde. De straat kreeg tal van functies: er stond een verborgen klooster tussen stadsboerderijtjes met vee op kleine binnenterreinen en huisjes in smalle gasjes bewoond door mensen met inmiddels uitgestorven beroepen, maar ook een graansilo en de opslag en winkel van Framy Meubelen. En nu is er het nieuwbouwplan Het Magazijn.

www.dekkervdvegt.nl

Meer berichten