De zes vriendinnen kunnen haast niet wachten tot het zover is: de opening van hun BAR 2. (Foto: Jurre Bosman)
De zes vriendinnen kunnen haast niet wachten tot het zover is: de opening van hun BAR 2. (Foto: Jurre Bosman) (Foto: JURRE BOSMAN)

Zes vriendinnen, één nieuw café

Nijmegen - Wat ooit begon achter Bar 2 tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, 'eindigt' nu ook in BAR 2. Of, nou ja, eindigt... eigenlijk is het een compleet nieuw begin voor de zes vriendinnen die elkaar ontmoetten achter de bar. "Op 1 november openen wij de deuren van ons eigen café", vertelt bedrijfsleider Lisa Willems trots.

De afgelopen tijd is er hard gewerkt achter de deuren waar zich tot voor kort nog de Grote Griet bevond. "We hebben in feite een soort vrijbrief gekregen om hier echt ónze eigen toko van te maken, de uitstraling van het café is dan ook totaal veranderd." Grotendeels door professionals, maar ook door zelf de handen uit de mouwen te steken. "Ik heb hier 's avonds nog even snel een plafond in de grondverf gezet, dat soort dingen", vertelt Lisa lachend. En dat moest ook wel; alles om ervoor te zorgen dat hun BAR 2 volledig klaar is voor de opening op 1 november. "Vanaf dan zijn zeven dagen per week de deuren geopend vanaf acht uur 's avonds."
Het verhaal achter BAR 2 vormt volgens de enthousiaste bedrijfsleider ook de basis voor hoe ze het café gaan runnen. "Al jaren staan we tijdens de Vierdaagsefeesten met ons vriendinnenclubje achter dezelfde buitenbar in de Molenstraat: Bar 2. Echt de leukste week van het jaar, vooral ook omdat wij daar met z'n zessen altijd ontzettend veel werk van maken. Ieder jaar hebben we weer een ander thema waarop we niet alleen onze eigen outfits, maar ook de aankleding van de bar afstemmen. Dat vriendinnengevoel willen wij ook met BAR 2 uitdragen. Vandaar dat we straks achter de bar staan in 'teamshirts' met daarop ons eigen rugnummer en onze achternaam en we hebben zelfs allemaal een shotje met onze eigen naam."
Hoewel Lisa als bedrijfsleider voorlopig als enige fulltime aan de slag gaat in het nieuwe café - en dat naast haar studie - benadrukt ze dat ze het echt met z'n zessen doen. "Wij zessen vormen echt de basis van BAR 2, maar de bedoeling is wel dat daar steeds meer 'vriendinnen' bij komen. Dat moet ook wel om alle diensten ingevuld te krijgen, vandaar dat we inmiddels al drie extra meiden hebben aangenomen en dat zullen er in de loop der tijd nog meer worden. Belangrijk hierbij is wel dat ze binnen het clubje passen om net als wij dat gezellige vriendinnengevoel over te kunnen brengen op de gasten."
De focus gaat bij BAR 2 op de studenten liggen, maar ook iedereen die niet (meer) studeert is meer dan welkom. "Die focus heeft ermee te maken dat we ook studentenverenigingen en disputen aan ons willen verbinden, maar datzelfde geldt net zo goed voor sportclubs. Eigenlijk moet iedereen gewoon eens een keer binnen komen lopen om zelf het sfeertje te proeven." En als je dat dan ook nog eens in de eerste openingsweek doet, kost een biertje maar een euro en koop je tien shotjes voor een tientje. "We hebben er ontzettend veel zin in. Nog even de laatste puntjes op de 'i' en dan kunnen donderdag de deuren in de Molenstraat open."

(Foto Maaike van Helmond)

Meer berichten