Paul Benschop

Dominicus viert 5 jaar Global Exploration

Nijmegen - In het Dominicus College in Nijmegen vond zaterdag 3 november een feestelijke reünie plaats van leerlingen en docenten die aan een van de buitenlandse reizen deelnamen die de school samen met stichting Global Exploration de afgelopen vijf jaar organiseerde. Omdat een van doelstellingen van de school is leerlingen wijs de wereld in te sturen, werd vijf jaar geleden een samenwerking aangegaan met stichting Global Exploration. Deze organisatie stelt zich onder meer als doel scholieren in contact te brengen met andere culturen en wil ook graag leerlingen de kans bieden om hulp te bieden aan ontwikkelingsprojecten. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het inzamelen van geld of door ter plaatse mee te helpen. Zo hielpen de leerlingen van het Dominicus bijvoorbeeld mee bij de bouw van een oven voor een scholinternaat en doneerden geld voor de renovatie van een toiletgebouw.

Deelname aan zo'n reis gebeurt op vrijwillige basis. Per reis gaan er zo'n 25 leerlingen mee. Een aantal docenten en medewerkers van Global begeleidt de reis. De kosten worden gedekt door een eigen bijdrage en de financiële ondersteuning van sponsoren.

Ruim honderd gasten kwamen naar de reünie en keken onder meer naar de presentaties over de landen die de afgelopen vijf jaar in de zomervakanties werden bezocht. Het ging om Nepal, Indonesië, Peru, Thailand en Tanzania. Voor dit schooljaar staat er een reis naar China op het programma. Over één ding waren alle deelnemers het volledig eens. De deelname aan zo'n reis was voor iedereen een geweldig positieve levenservaring die niemand had willen missen.

Foto: Alle deelnemers van Dominicus College die die afgelopen 5 jaar hebben deelgenomen aan de Global Exploration reizen. (foto Paul Benschop).

Meer berichten