De jonge mantelzorger Froukje en haar moeder Jacqueline van den Berg. (foto Raemon van Raaij)
De jonge mantelzorger Froukje en haar moeder Jacqueline van den Berg. (foto Raemon van Raaij) (Foto: )

Documentaire 'Jongeren Zorgen'

Nijmegen - Veel jongeren zorgen voor een familielid. Om al deze jonge mantelzorgers een hart onder de riem te steken en het onderwerp bespreekbaar te maken, heeft New Arts Nijmegen een documentaire gemaakt getiteld 'Jongeren Zorgen'. Zaterdag 10 november gaat deze documentaire in première in de Lindenberg Aldenhof (Aldenhof 1390) in Nijmegen.

Zaterdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg: een dag waarop mantelzorgers in het zonnetje gezet worden. Op deze dag gaat om 19.30 uur de nieuwe documentaire 'Jongeren Zorgen' in première: een film waarin vijf jonge mantelzorgers uit Nijmegen hun verhaal doen. Zo zorgt Martijn voor zijn moeder die op een jonge leeftijd na een auto-ongeluk in een rolstoel belandde. Ook zijn vader zit sinds 2 jaar in een rolstoel als gevolg van herseninfarcten.

Naar schatting draagt zo'n 6% van de jongeren in Nederland zorg voor een naaste die langdurig ziek is en valt daarmee onder de noemer mantelzorger. Het bijwonen van de première is gratis; reserveren is niet nodig.

De film kan op aanvraag ook vertoond worden op scholen en zorginstellingen om het taboe over jonge mantelzorgers te doorbreken. Heeft u interesse, neem dan contact op met Roché Nieuwendam via roche@newartsnijmegen.nl.