Presentatie 'Aswoensdag' van Hanneke Hendrix

Nijmegen - Zaterdag 10 november wordt bij Dekker v.d. Vegt aan de Marikenstraat in Nijmegen 'Aswoensdag' gepresenteerd, de derde roman van Hanneke Hendrix.. Het is een roman over Alzheimer, ouder worden en kinderloosheid, over dansen bij de jukebox, een zingende zaag, vastelaovend, een tragisch familiegeheim en liefde in alle opzichten. Er zijn optredens van dichter Dennis Gaens en Paul Nederveen en muziek van Mike Roelofs. Aanvang 16.00 uur, gratis entree. Graag aanmelden via info@dekkervdvegt.nl of tel. 024-3020130,

Marit is bezig met een laatste ivf-poging, wanneer ze terugkeert naar haar Limburgse geboortedorp. Ze gaat voor haar moeder met Alzheimer zorgen, maar ziet op tegen het beklemmende en gemaakte gezellige van het voormalige mijndorp, maar vooral tegen de confrontatie met de kille vrouw die getekend is door een rampzalige gebeurtenis uit de geschiedenis van het dorp.

Hanneke Hendrix (1980) is schrijver, hoorspel- en podcastmaker. Ze debuteerde in 2012 met de roman 'De verjaardagen' die werd genomineerd voor onder meer de Academica Literatuurprijs en de Dioraphte Literatuurprijs. Met haar ook in het Engels vertaalde tweede roman 'De dyslectische-hartenclub' (2014) werd de auteur genomineerd voor de BNG Literatuurprijs. Hendrix schrijft voor NRC Handelsbladen &C en geeft les aan de opleiding Creative Writing op de Arnhemse Kunstacademie en de Schrijversvakschool.

Titel: Aswoensdag, auteur Hanneke Hendrix, Uitgeverij De Geus, € 20,99.

www.dekkervdvegt.nl of www.libris.nl/dekker-vd-vegt

Meer berichten