Koninklijke onderscheiding voor Madelein Taen

Nijmegen - Madelein Taen (65) ontving op 3 november 2018 de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten als vrijwilliger bij Sensoor De Landelijke Luisterlijn.

Mevrouw Taen zet zich al jaren in voor personen die behoefte hebben aan een gesprek van mens tot mens. In de gesprekken die zij voert, is ze altijd op zoek naar het 'echte' contact. Gelijkwaardigheid van mens tot mens staat centraal in alles dat zij doet. Ze is binnen de organisatie van Sensoor zeer actief geweest. Onder andere als lid van de vrijwilligersraad en de selectiecommissie. Als mentor voor vrijwilligers in opleiding verzorgt zij de begeleiding en advisering van nieuwe medewerkers. Zij ondersteunt hen bij de eerste telefoongesprekken, geeft constructieve feedback en motiveert hen.

Naast haar werkzaamheden bij Sensoor is mevrouw Taen oprichter en voorzitter van de stichting Toekomst Braziliaanse jeugd. Deze stichting biedt financiële ondersteuning en begeleiding aan jongeren en jongvolwassenen in Juazeiro do Norte, een stad in het noordoosten van Brazilië.

Meer berichten