Meepraten over herontwikkeling terrein Centrale Gelderland

Nijmegen - Het terrein van de voormalige Centrale Gelderland wordt herontwikkeld. Omwonenden en belangstellenden kunnen maandag 12 deelnemen aan een werksessie. "Naast het huidige zonnepark, de uitbreiding van dat park en twee windmolens, komt er ruimte beschikbaar voor nieuwe invulling. Een van de uitgangspunten is dat we er op een duurzame manier energie willen opwekken om een belangrijke bijdrage te leveren aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Maar daarnaast zijn er op zo'n groot industrieterrein natuurlijk veel meer activiteiten mogelijk", aldus ENGIE.

Met de opbrengst van de werksessie gaan ENGIE, gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland aan de slag. "De ideeën en kansen voor invulling van het industrieterrein en ook de aandachtspunten worden verkend en zo mogelijk verwerkt in de visie op het gebied. De gebiedsvisie vormt de basis voor een bestemmingsplan."

Belangstellenden kunnen zich tot 9 november aanmelden via www.centralegelderland.nl. Er is plaats voor maximaal 80 deelnemers.

Meer berichten