Twee nieuwe literaire werken over Nijmegen

Nijmegen - De komende jaren verschijnen in opdracht van de gemeente Nijmegen opnieuw twee historische literaire werken over de stad. De gemeente heeft daarvoor contracten afgesloten met de schrijvers Tessa de Loo en Thomas Verbogt. Het is de bedoeling dat beide producties uiterlijk 2022 gereed zijn.

"Het contract past in de doelstellingen van Nijmegen als historische stad. Nijmegen biedt in al haar facetten een grote inspiratiebron voor literaire werken. Door een gerichte schrijfopdracht te verstrekken, krijgt de identiteit van Nijmegen een plaats in de literatuur waarbij een verbinding wordt gelegd naar de promotie van de stad. De inhoud moet de ziel van de stad zichtbaar maken", aldus de gemeente.

Al eerder sloot Nijmegen een contract voor het schrijven van een boek over de stad. 'De Ochtendgave' van A.F.Th. van der Heijden speelde rond de Vrede van Nijmegen en verscheen in 2015. Vanwege het succes van deze publicatie zocht Nijmegen naar een vervolg en dit is nu gevonden. Burgemeester Bruls is erg tevreden met deze opdrachten: "Als oudste stad van het land kunnen we met behulp van deze twee uitstekende schrijvers laten zien dat Nijmegen zijn historie koestert. Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat, waarmee we in 2022 een serie Nijmeegse romans zullen hebben."

Meer berichten