Matches maken.
Matches maken. (Foto: Ger Loeffen )

Beursvloer 2018

Nijmegen - Handelen met gesloten beurs, samenwerken en mooie verbindingen leggen. Dit vond plaats maandag 5 november op de Beursvloer van Rijk van Nijmegen Uitdaging. Het schoolgebouw van NSG Groenewoud in Nijmegen vormde het decor voor Beursvloer 2018.

Rijk van Nijmegen Uitdaging biedt maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Dit gebeurt het hele jaar door via de website www.rijkvannijmegenuitdaging.nl maar ook een keer per jaar tijdens de Beursvloer. Als vereniging, stichting of burgerinitiatief heb je weinig geld maar wel spullen, handjes of kennis nodig. Tijdens de Beursvloer helpt Rijk van Nijmegen Uitdaging daarom verbindingen met het bedrijfsleven te leggen. De Beursvloer is er voor elk bedrijf en elke vereniging, stichting of burgerinitiatief in het Rijk van Nijmegen. Verenigingen en stichtingen zoeken samen met het betreffende bedrijf naar een tegenprestatie die past bij het karakter van hun organisatie. Oftewel, handelen met gesloten beurs.

De meest originele match van de avond was een match tussen twee stichtingen. Bouwdorp Duuk was op zoek naar 'handjes' om hun jaarlijkse bouwdorp te organiseren. Stichting Huis van Compassie had juist hulp te vergeven. Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen maakte twee matches; ARN had nog een printer over en NSG Groenewoud had nog een beamer te vergeven.
Een ander mooi voorbeeld: Stichting Stampij is een groeiende stichting die musicals maakt en stappen wil zetten in de onderlinge samenwerking. NXP geeft aan eigen teams jaarlijks honderden trainingen met de insteek: hoe haal ik het beste uit mijn team? Stichting Stampij krijgt van NXP een training als handvat voor verdere ontwikkeling van de organisatie.

In anderhalf uur tijd zorgden de verenigingen en bedrijven voor meer dan 66 matches. Alle matches maakten zij met gesloten beurzen. Zowel matches tussen bedrijven en stichtingen als tussen stichtingen onderling droegen bij aan dit resultaat. Alle matches bij elkaar hebben een waarde van 71.080 euro.

Meer berichten