Wethouder Bert Velthuis met Bart de Bruin, kinderen van het Octaaf en afvalcoaches.
Wethouder Bert Velthuis met Bart de Bruin, kinderen van het Octaaf en afvalcoaches.

Tekeningen voor een schone wijk

Nijmegen - Leerlingen van het Octaaf lieten woensdag 7 november wethouder Bert Velthuis en Dar-directeur Bart de Bruin zien wat zij hebben gedaan om afvaldumpingen rondom ondergrondse containers bij winkelcentrum Notenhout tegen te gaan. Zij maakten in de omgeving van de ondergrondse containers tekeningen op de grond. Deze actie is onderdeel van de aanpak 'Nijmegen schoon heel gewoon'.

Wethouder Velthuis is trots op de leerlingen: "Jullie zijn echte kunstenaars nu jullie tekeningen hier op straat staan." Alle kunstenaars hebben goed nagedacht over wat zij zouden schilderen: "Ik heb bloemetjes getekend want dat betekent dat het fris is." Enkele tegels zijn in de NEC-kleuren geschilderd: "Rood zwart en groen want het moet wel écht Nijmeegs zijn." Op het nieuwe bord bij de ondergrondse containers steken de leerlingen allemaal hun duim op voor bewoners die hun afval goed wegbrengen.

'Nijmegen schoon, heel gewoon' staat voor een positieve aanpak van zwerfafval en dumpingen bij containers. "Samen zorgen voor een schone wijk is heel gewoon. In de wijkgerichte aanpak kijken afvalcoaches met bewoners naar wat er goed gaat en waar nog winst te behalen is. Daar hoort een aantal vaste acties bij, zoals metingen, schoonmaak van containerlocaties en borden die gedrag van bewoners beïnvloeden."

Meer berichten