HAN-Rechtswinkel geeft gratis advies

Nijmegen - Zijn jouw persoonlijke gegevens of foto's zonder jouw toestemming gedeeld? Schendt je werkgever jouw privacy door persoonlijke omstandigheden te delen met collega's? Hangt er een camera gericht op je woning en heb je het gevoel dat je privacy wordt geschonden? De privacywet is gewijzigd waardoor je meer kunt doen aan schending van je privacy. HBO-Rechten studenten van de HAN-Rechtswinkel geven kosteloos advies.

Vanaf 25 mei 2018 geldt er een nieuwe Europese Privacywet, namelijk de Algemene verordening gegevensbescherming. In deze wet staat hoe er met jouw persoonsgegevens moet worden omgegaan. Dit gaat over je privacy op je werk, in de digitale omgeving, thuis, op straat, eigenlijk overal.

De HAN-Rechtswinkel is een bureau waar studenten HBO-Rechten van de HAN kosteloos rechtshulpverlening geven. De rechtshulpverlening wordt aan iedereen gegeven die een rechtshulpvraag heeft over de rechten met betrekking tot privacy. Je kunt bij de HAN Rechtswinkel ook terecht voor vragen omtrent arbeidsovereenkomst, huurovereenkomst, opzegging contract, gebrek bij aankoop, incasso, bezwaar maken bij een bekeuring en belastingvragen over huur- en/of zorgtoeslagen of je WOZ-beschikking.

Tijdens de spreekuren van de HAN-Rechtswinkel kun je binnenlopen voor een persoonlijk gesprek. Wanneer het nodig is, kan de medewerker je vraag verder onderzoeken om je vervolgens te voorzien van schriftelijke informatie of advies. De HAN-Rechtswinkel geeft alléén advies aangaande juridische vragen. Indien nodig word je doorverwezen naar de juiste instantie die je verder kunnen helpen.

De HAN-Rechtswinkel is gevestigd in het Bisschop Hamerhuis in Nijmegen en op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 08.30 en 17.30 uur via tel. 06-55291144. Of mail naar rechtswinkel@han.nl

www.han.nl/rechtswinkel

Meer berichten