Minister Van Engelshoven tijdens de opening van InScience 2018. (Fotograaf: Jimmy Israël)
Minister Van Engelshoven tijdens de opening van InScience 2018. (Fotograaf: Jimmy Israël)

Minister opent vierde editie InScience

Nijmegen - InScience, International Science Film Festival Nijmegen is gisteravond geopend door minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het vijfdaagse filmfestival duurt nog tot en met zondag 11 november en is in en rondom filmhuis LUX Nijmegen.

Tijdens de openingsavond sprak minister Van Engelshoven over de doelstelling van het wetenschapsbeleid, dat de verbinding tussen wetenschap en samenleving wil versterken. Van Engelshoven: ''Het is belangrijk om meer draagvlak voor wetenschap bij het publiek te creëren. Ik vind dat van groot belang in deze tijd. Nepnieuws is aan de orde van de dag en feiten moeten het vaak opnemen tegen halve waarheden en hele leugens. Film helpt ons enorm om wetenschap te begrijpen."

Actieve wetenschapscommunicatie is een speerpunt van het ministerie. Het kabinet wil het debat over de gevolgen van wetenschappelijke ontwikkelingen dan ook stimuleren. Als wetenschapsfilmfestival draagt InScience op een innovatieve manier bij aan de organisatie van dat debat.

Op het festival zijn meer dan zestig wetenschapsfilms te zien, waaronder twee Europese premières en negentien Nederlandse premières. Internationaal toonaangevende wetenschappers geven acte de présence tijdens InScience. Historicus en filosoof Philipp Blom (over kunstmatige intelligentie en klimaatverandering), Max Welling (UvA) over de kracht van zelflerende systemen in combinatie met dataverwerking en Pim Haselager (Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour) over robotica en ethische dilemma's.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.insciencefestival.nl of aan de kassa van LUX. Het programma is te zien via www.insciencefestival.nl/program.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden