René ten Bos vraagt... A.F.Th. Van der Heijden

Nijmegen - Wat is het belang van woordenschat en hoe beschermen we de Nederlandse taal? Op woensdag 21 november gaat Denker des Vaderlands René ten Bos in LUX Nijmegen het gesprek aan met schrijver A.F.Th. Van der Heijden over deze vragen. Ook thema’s als creatief zijn met woorden en de opmars van Engels komen aan bod. Aanvang 19.30 uur, entree 7,50 euro. Meer informatie en kaarten: www.lux-nijmegen.nl/debat.

Van der Heijden schrijft al veertig jaar en ontving vele prijzen. Zijn nieuwste roman ‘Mooi doodliggen’, die op donderdag 15 november verschijnt, vertelt het spannende verhaal van een Russische journalist die het neerhalen van vlucht MH17 onderzoekt.

In de reeks ‘René ten Bos vraagt …’ houdt de hoogleraar filosofie en managementfilosofie een gesprek in LUX met gasten uit de werelden van film, literatuur en wetenschap. Dat maakt elke avond een unieke belevenis, waarbij Ten Bos een onorthodoxe en toegankelijke kijk biedt op thema’s als water, bureaucratie, dieren en de ecologische catastrofe die de mensheid heet.

Meer berichten