Ilja Leonard Pfeijffer signeert 'Grand-Hotel Europa'

Nijmegen - Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer is zondag 16 december te gast bij Dekker v.d. Vegt aan de Marikenstraat in Nijmegen. Hij leest voor uit zijn net verschenen boek 'Grand-Hotel Europa'. Daarna is er een signeersessie. De roman gaat over Italië, waar zoveel verleden is dat er voor toekomst geen plek meer is en waar het meest reële toekomstperspectief geboden wordt door exploitatie van dat verleden in de vorm van toerisme. Een theatraal en lyrisch boek over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. Pfeijffer is aanwezig van 12.30 tot 13.30 uur, gratis entree.

'De toekomst van Europa is het Europa dat nu al een realiteit is. Europa is het recreatiegebied voor de rest van de wereld,' zegt een van de personages in Grand Hotel Europa. Het is - overdrachtelijk - ook een zelfdiagnose. Alle personages in deze roman zitten immers op verschillende manieren vast aan hun verleden. Voor toekomst is geen plek meer. Het Avondland is vergrijsd en improductief. Geschiedenis is het voornaamste dat Europa nog te bieden heeft. En geschiedenis trekt toerisme. Maar dit verontrustende en au fond weemoedige gegeven krijgt in Grand Hotel Europa zijn beslag in een wervelende en hilarische roman met een tragische liefdesgeschiedenis als hoofd-moot.

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) woont en werkt in Genua en is alom-tegenwoordig in het medialandschap – als schrijver, columnist, bloemlezer, televisiemaker, dichter, toneelschrijver en op alle denkbare podia. Zijn werk wordt voortdurend bekroond met literaire prijzen.