Kerstconcert: Negende symfonie van Beethoven

Nijmegen - Gastdirigent Claus Peter Flor, Het Gelders Orkest, solisten en het Nederlands Concertkoor brengen een kerstconcert met de Negende symfonie van Beethoven. De 'symfonie der symfonieën' met het beroemde slotstuk 'Ode an die Freude' jubelt van vrede, vreugde en vriendschap. Donderdag 20 december in De Vereeniging in Nijmegen. Aanvang 20.15 uur (inleiding om 19.15 uur). Kaarten 19 - 55 euro.

Beethoven heeft bijna zijn leven lang het verlangen gehad een groots werk te scheppen waarin hij al zijn muzikale maar ook zijn diepste menselijke gevoelens kwijt kon. Bij zijn Negende is hij niet over een nacht ijs gegaan. Jaren heeft hij geschreven, getwijfeld, geschrapt en weer herschreven aan deze symfonie. Tot hij besefte dat muziek alleen niet genoeg was, maar er ook woorden bij nodig waren. Met de tekst van Schillers 'Ode an die Freude', gevat in een directe zeer aansprekende melodie kon hij zijn visioen over een betere mensheid werkelijk gestalte geven.

Met solisten als Ilse Eerens, Rosanne van Sandwijk, Marcel Beekman, Andrew Schroeder en Erin Caves en het Nederlands Concertkoor brengt Het Gelders Orkest een bijzonder kerstconcert.

Voor meer informatie, uitgebreide biografieën en het bestellen van kaarten kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden