Nijmeegse Winterweken

Nijmegen - In de Stevenskerk in Nijmegen zijn van zaterdag 15 december tot en met zondag 6 januari 2019 bijzondere, traditionele en verrassende activiteiten te beleven. Swingende koren tijdens het open podium. Beleef een rit in de Arrenslee middels Virtual Reality Experience. Wandel mee met de lampionnenoptocht door centrum Nijmegen of dompel een kaars die aangestoken mag worden bij het sfeervolle Kaarsenfeest van Doro Krol. En vergeet je niet op te geven voor een bierproeverij in de kelder van de Stevenskerk.

De Nijmeegse Winterweken gaan 15 december van start met een officieel openingsmoment gevolgd door 'Film kijken in de kerk'. Getoond wordt de familiefilm 'Pak van mijn Hart'. Aanmelden via www.centrumnijmegen.nl.

De Stevenskerk is gedurende de Nijmeegse Winterweken van maandag t/m zaterdag geopend van 11.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Tijdens deze openingsuren zijn er dagelijkse activiteiten zoals de kerststallenexpositie, De Gebroeders van Limburg kerststal, de echte 'Nijmeegse stal', een kerstboekenexpositie, een kinderspeurtocht en meer. De meeste activiteiten zijn vrij toegankelijk maar soms is aanmelding via www.centrumnijmegen.nl verplicht omdat er beperkt plek is en er soms een kleine bijdrage wordt gevraagd. Voor de speciale kerstconcerten zijn tickets te koop.

Ook in de Nijmeegse binnenstad is van alles te doen. Zo is er 't Winterstraatje, 'Nijmegen stampt!' op donderdag 20 december en er is een extra kerst koopavond op vrijdag 21 december.

Actuele informatie en evenementen, openingstijden van winkels en het totale overzicht van de Nijmeegse Winterweken: www.centrumnijmegen.nl.

Meer berichten