Nijmegen,voor altijd een groene stad!?
Nijmegen,voor altijd een groene stad!? (Foto: Loko Cartoons)

'Hoe blijft Nijmegen een groene hoofdstad?'

Nijmegen - Nijmegen was dit jaar European Green Capital. In 2019 neemt Oslo het stokje over. Tijdens het Duurzaamheidscafé dinsdag 18 december in de Lindenberg in Nijmegen blikt men van 20.00 tot 22.00 uur terug op wat goed ging, wat beter kon maar wordt vooral vooruit gekeken. "Hoe blijven we onze groene doelen nastreven? En hoe zorgen we dat iedereen in Nijmegen er plezier van heeft?", aldus de organisatie.

"Het is misschien niet realistisch om te denken dat je in één jaar tijd iedereen enthousiast krijgt. We moeten ons nu gaan focussen op vragen als: Wat is de behoefte van mensen in de wijk? Op welke manier kan iedereen een duurzame stap zetten? Wat levert het de bewoners op? Tijdens het Duurzaamheidscafé komen ondernemers, inwoners en bestuurders aan het woord over het afgelopen jaar en de toekomst van Nijmegen als Green Capital. Burgemeester Bruls zal zijn bevindingen delen.

Gedurende de avond worden filmpjes vertoond, wordt de circulaire keten overhandigd en presenteren de 'challenges' zich. Daarnaast is een heuse ‘Ark van het nieuwste verbond’ te bezichtigen. De muziek wordt verzorgd door Piepschuim en de ontknoping van de Groene Prijsvraag.

www.duurzaamheidscafenijmegen.nl

Meer berichten