'Sustainable Fashion' in De Bastei

Nijmegen - De Bastei sluit het Nijmegen Green Capital-jaar af met de expositie 'Sustainable Fashion'. Ontwerpers, scholen en kunstenaars geven van vrijdag 14 december tot en met zondag 6 januari 2019 hun blik op duurzame mode.

De expositie is het sluitstuk van Green Capital Fashion. Een van de uitgangspunten was de vraag hoe het er in Nijmegen voor staat qua duurzaamheid in de mode- en textielindustrie. Een symposium, educatieve projecten over duurzame mode op scholen, exposities in de stad, een Sustainable Fashion-week en een tweedehandskleding Swapweek (Schoone Kleedjes) hebben het onderwerp in Nijmegen op de kaart gezet.

In 'Sustainable Fashion' tref je een enorme diversiteit aan werk en makers. Allemaal hebben ze op eigen creatieve wijze een bijdrage geleverd aan het denken over duurzame kleding. Getoond wordt ook duurzame kleding van boswachters en hun verhaal erachter. Er is een belevingskunstwerk van Elky Rosa Gerritsen, een labyrint van 5000 stropdassen. Een installatie die onze constante zoektocht naar identiteit in een vloeibare samenleving representeert. Ze nodigt bezoekers uit om van buiten naar binnen te gaan. De programmeurs van Kloosterkino hebben een animatiefilm gemaakt.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen (ingang aan Lange Baan 4). Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Entree 8,00 euro, 4 t/m 15 jaar 5,00 euro.

www.debastei.nl

 

Meer berichten