Alle TAALenten van 2018.
Alle TAALenten van 2018. (Foto: Marcel Krijgsman)

Bibliotheek geeft TAALenten een podium

Nijmegen - Het was zondag 9 december feest in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Bibliotheek Gelderland Zuid reikte dit jaar voor de vijfde maal onderscheidingen uit aan TAALenten: mensen die anderen inspireren om meer plezier te beleven aan taal. Heidi Koren, dichter en de presentator van deze middag had voor deze gelegenheid een gedicht geschreven. Alle TAALenten ontvingen een speldje en een oorkonde met hierop het gedicht.

Een TAALent draagt bij aan een rijkere taalcultuur in de regio Nijmegen. Jaarlijks zet de Bibliotheek Gelderland Zuid een aantal van deze lokale TAALenten in het zonnetje. In de maand september kon iedereen via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn of haar TAALent nomineren. Begin oktober kwam de jury bij elkaar en maakte een selectie van de inzendingen. Dit jaar ontvingen maar liefst 115 TAALenten een onderscheiding, waaronder de 107 taalvrijwilligers van de 13 Taalcafés van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Naast de taalvrijwilligers kregen het duo Benji, journalist en redacteur Bea Ros, tekstschrijver Linda Schlief, schrijver Marcel Rutten, jeugdauteur Nadine van Maasakker, illustrator Ron Leunissen en taalwetenschapper Sharon Unsworth het TAALent-speldje opgespeld. Nagenoeg alle TAALenten hebben zich op het podium gepresenteerd met een voordracht, anekdote of verhaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden