Renovatie winkelcentrum Dukenburg

Nijmegen - Winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen wordt ingrijpend verbouwd. De Vereniging van Eigenaren heeft besloten om in 2019 te starten met de eerste fase van de renovatie.

De aanleg van een nieuwe sprinklerinstallatie en het feit dat het winkelcentrum sterk behoefte had aan een grondige facelift, zijn voor het bestuur van de VvE aanleiding geweest voor de verbouwingsplannen. GDAi Architecten uit Den Bosch heeft opdracht gekregen om het voorlopig ontwerp uit te werken naar een definitief ontwerp. De grootste ingrepen vinden plaats in de passages en pleinen, waar het pui- en gevelbeeld wordt vernieuwd. De drie grote pleinen krijgen een sfeervoller en huiselijker karakter door toevoeging van zitelementen en groendecoratie.

Het huidige winkelcentrum omvat zo'n 24.000 m2 winkelruimte, verdeeld over 100 winkelunits. Een fors deel van de winkels is ingevuld met modeformules. Daarnaast is er een full-service supermarkt, een gespecialiseerde supermarkt en een compleet vers aanbod. In de nieuwe plannen wordt een aantal units heringedeeld zodat een derde supermarkt in het discountsegment gerealiseerd kan worden. Daarnaast wordt er samen met gemeente Nijmegen en de provincie door een transformatiemanager gekeken hoe er structurele oplossingen gevonden kunnen worden voor invulling van leegstand. Er zijn ideeën over het toevoegen van nieuwe functies met een sociaal maatschappelijk karakter waardoor het dienstenniveau van het winkelcentrum wordt vergroot.

In januari 2019 wordt een start gemaakt met een schaalmodel tussen de Albert Heijn en bibliotheek waardoor voor het publiek zichtbaar wordt hoe het nieuwe winkelcentrum eruit gaat zien. Medio 2019 starten de werkzaamheden in de overige delen van winkelcentrum Dukenburg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden