Auteur Anna Woltz.
Auteur Anna Woltz.

'De avond van de jeugdliteratuur'

Nijmegen - Van prentenboek tot puberroman: op woensdagavond 16 januari is jeugdliteratuur het onderwerp van gesprek in Bibliotheek De Mariënburg. Jeugdauteurs Anna Woltz, Jan Paul Schutten en Mylo Freeman belichten het belang van lezen bij de jeugd. Recensent Jaap Friso is de gespreksleider tijdens deze ‘Avond van de jeugdliteratuur’.

Is jeugdliteratuur een venster op de wereld? Diversiteit, hoe bereik je dat? En is fictie zaligmakend, of is non-fictie een beter alternatief? Tijdens de Avond van de jeugdliteratuur gaat Jaap Friso van 20.00 tot 22.00 uur hierover in gesprek met de drie genoemde jeugdauteurs.

Auteurs aan het woord

Anna Woltz heeft inmiddels 22 kinderboeken op haar naam staan en schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. In 2009 viel deze eer te beurt aan Jan Paul Schutten. Hij schrijft daarnaast veel non-fictie boeken voor kinderen. Beide auteurs wonnen meerdere prijzen met hun boeken, waaronder een Gouden Griffel. Illustratrice Mylo Freeman maakt prentenboeken waarin diversiteit een grote rol speelt, zoals over het donkere prinsesje Arabella. Ze heeft inmiddels meer dan 50 prentenboeken op haar naam staan.

Jaap Friso stelt vragen

Jaap Friso zal deze avond brandende vragen afvuren op de aanwezige jeugdauteurs. Hij is de man achter recensiesite JaapLeest.nl en schrijft al zo’n 25 jaar vol enthousiasme over boeken voor kinderen en jongeren. Ook maakt hij samen met Bas Maliepaard (Trouw) de Grote Vriendelijke Podcast, een maandelijkse podcast over jeugdliteratuur.

Kaartverkoop

Tickets voor de Avond van de jeugdliteratuur zijn verkrijgbaar via www.obgz.nl/agenda. Leden van de bibliotheek en studenten betalen € 7,50, overige bezoekers € 10,00. De organisatie is in handen van de Bibliotheek Gelderland Zuid in samenwerking met de Kinderboekwinkel Nijmegen.

Meer berichten