Basteicafé: Nijmegen gaat op de schop!

Nijmegen - Het zal niemand ontgaan zijn dat Nijmegen aan alle kanten op de schop gaat: van verkeersaders tot winkelcentra en van Waalbrug tot binnenstad. De oostelijke Waalkade ligt volledig open. Onlangs maakte de gemeente ook haar plannen met het Valkhofkwartier bekend: geen Donjon, maar wel een renovatie van het Valkhofpark, reparatie van oude muren en op termijn ook een facelift voor de entree tot de binnenstad vanaf het Traianusplein. Dat alles onder het overstijgend motto 'Bouwen aan een aantrekkelijke stad'.

Donderdag 10 januari belicht het Basteicafé met een aantal lezingen de actuele en toekomstige veranderingen in en rondom het Valkhofkwartier. De sprekers deze avond zijn gemeentelijk landschapsarchitect Mathieu Schouten, journalist Rob Jaspers, vertegenwoordigers van belanghebbende organisaties en ondernemers. De presentatie is in handen van Ignace Latour. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Maarten van de Ven. Het Basteicafé is van 20.00 tot 22.30 uur. Entree 5,00 euro. Aanmelden via debastei.nl/basteicafe10.

Voor bezoekers van dit Basteicafé verzorgt Mathieu Schouten op zondag 13 januari om 11.00 uur een excursie door het Valkhofkwartier.

www.debastei.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden