Geke Hartman winnaar Burgemeester Dalesprijs 2019

Nijmegen - De Burgemeester Dalesprijs wordt dit jaar toegekend aan Geke Hartman van Pride Photo Nijmegen. De prijs wordt vrijdag 25 januari uitgereikt, aansluitend op de jaarlijkse Burgemeester Daleslezing die wordt uitgesproken door Sinan Can. Een zeskoppig koperensemble zorgt voor een stijlvol intermezzo. De Burgemeester Daleslezing en de uitreiking van de prijs zijn in het stadhuis van Nijmegen. De ontvangst is vanaf 20.00 uur. Het programma begint om 20.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

De Burgemeester Dalesprijs, bestaande uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro, is bedoeld ter ondersteuning van mensen en organisaties die zich inzetten voor de emancipatie van minderheden, de gelijke behandeling van achtergestelde groepen of de bestrijding van discriminatie in de breedste zin van het woord.

Afgelopen jaar viel Geke Hartman op door de expositie ‘TROTS!’ op Plein 1944 in het centrum van Nijmegen. De foto-expositie geeft het leven van transgenders van alle dag een gezicht en heeft tot doel om mensen te laten nadenken en om stereotype denkbeelden over mannen en vrouwen te doorbreken. De jury van de Burgemeester Dalesprijs roemt Hartman ook vanwege tal van andere activiteiten bij Pride Photo Nijmegen zoals het 'Walking Dinner' langs verschillende Pride Photo-exposities, en de 'Historische Wandelingen' langs bekende LHBTI-plekken in Nijmegen. "Haar optreden is een schoolvoorbeeld van belangeloze inzet voor verbetering van de positie van minderheden."

www.daleslezing.nl

Meer berichten