Gelderse projecten maken kans op Appeltje van Oranje 2019

Nijmegen/Weurt - Twee projecten uit Gelderland maken kans op een Appeltje van Oranje 2019. Er zijn in totaal 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar 'De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!' Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. "Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen."

De Gelderse projecten die kans maken op een Appeltje van Oranje zijn Het Klup virus van De Klup Apeldoorn en ElanArt - Born to connect van Stichting ElanArt uit Weurt. De Klup Apeldoorn biedt mensen met een beperking een veilige plek waar ze zichzelf kunnen zijn en hun talenten kunnen gebruiken en ontwikkelen. En ElanArt - Born to connect wil jonge asielzoekers in contact brengen met diverse mensen en organisaties.

De prijzen worden in mei uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden