Linda van Aken Nijmegenaar van het Jaar 2018

Nijmegen - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen is traditiegetrouw de Nijmegenaar van het Jaar bekendgemaakt. De prijs ging dit jaar naar Linda van Aken van de Vincentius Vereniging Nijmegen. Een stadspanel verkoos haar boven de andere genomineerden Maria van den Muijsenbergh en Margot Ribberink.

"Linda van Aken zet zich met hart en ziel in voor de mensen in Nijmegen. Zij vindt dat ieder mens telt en zo helpt zij tegen armoedebestrijding en eenzaamheid. Zij zorgt er voor dat bezoekers te eten krijgen en organiseert talloze activiteiten voor hen. Het doel is om de situatie waarin men zich bevindt structureel te verbeteren. Dit gebeurt door middel van directe en persoonlijke hulp, zo geven vrijwilligers van de Vincentius Vereniging Nederlandse les of wordt er samen gekookt", aldus de jury.

De winnaars is voor de derde maal gekozen door een stadspanel. Een stadsbrede publieksjury heeft uit het totaal aantal genomineerden vijf kandidaten gekozen. Deze zijn voorgelegd aan het digitale stadspanel, bestaande uit zo'n 4000 Nijmegenaren. Zij hebben de uiteindelijke winnaar gekozen.

Linda benadrukt dat de door haar gewonnen prijs ook toebehoort aan alle vrijwilligers van de Vincentius Vereniging. "Ook mijn man en zoon zijn belangrijke personen voor mij. Zonder hen was het me niet gelukt om te bereiken wat ik nu heb bereikt."

De titel Nijmegenaar van het Jaar is eerder gegaan naar Said Achouitar (Initiatiefnemer vrijwilligersproject Futsal Chabbab), prof. dr. Sijbrand de Jong (Initiatiefnemer Cosmic Sensation), Mia Schoffelen (oprichter Nijmeegse School's Cool), prof. dr. Bas Bloem (Zorgheld van het Jaar 2011), Roland van der Hoek (bestuurslid van Nijmegen4KidsRights), Rob Jaspers (verslaggever Gelderlander), Toine Tax, (directeur poppodium Doornroosje), Hendrik-Jan Derksen (online community Welcome to Nijmegen), Eugenie Aartsen, (Stichting gratis2dekansje) en Rhea Elise Khoeblal (Buiten Spelen Piano's).

(Foto's Eric van Haalen)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden