Boekpresentatie 'De zaak Oldenbarnevelt'

Nijmegen - Het boek 'De zaak Oldenbarnevelt. Val, proces en executie' wordt donderdag 17 januari gepresenteerd in Boekhandel Roelants aan de Van Broeckhuysenstraat 34 in Nijmegen. Wilfried Uitterhoeve vertelt over de terechtstelling van 'de grootste staatsman van Nederland' en oud-premier Dries van Agt neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Aanvang 17.00 uur. De toegang is gratis. U kunt zich aanmelden via promotie@vantilt.nl of 024-3602294.

Vierhonderd jaar geleden, op 13 mei 1619, werd op het Binnenhof Johan van Oldenbarnevelt onthoofd. Het was de beslechting van vele conflicten, zoals de strijd tussen rekkelijken en preciezen, de machtsstrijd tussen Holland, de andere gewesten, de stadhouder en de Staten-Generaal, en de twist over hervatting van de oorlog met Spanje.

Aan de hand van tientallen illustraties en talloze documenten rond dit proces, waaronder het verslag van de verhoren die de landsadvocaat van Holland tijdens zijn gevangenschap moest ondergaan, beschrijft Wilfried Uitterhoeve de vreemde en wrede gebeurtenissen van 1619 - van voorgeschiedenis tot naweeën. In 'De zaak Oldenbarnevelt' komen de val, het proces en de executie van Oldenbarnevelt tot leven voor de lezers van nu.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden