IndoFILMcafé viert 15-jarig jubileum

Nijmegen - Stichting IndoFILMcafé bestaat 15 jaar en viert dit met een 'kunstprogramma' op zondag 20 januari in LUX Nijmegen. Om 14.30 uur wordt een documentaire over het leven en werk van Arie Smit vertoond. Deze van oorsprong Nederlandse kunstschilder woonde sinds 1956 op Bali, waar hij veel schilderijen heeft gemaakt en lokale kunstenaars inspireerde. Zo ontstond een nieuwe Balinese school: de ietwat naïeve 'Young Artists'.

De makers van de documentaire verzorgen een inleiding. Luciënne Smit, schrijver van een monografie over Arie Smit, vertelt over de passie van haar oom Arie. Entree 10,00 euro.

Ter gelegenheid van het jubileum is er een voorprogramma met een taxatie van Indische/Indonesische schilderijen en Balinese art deco beelden. De taxatie is van 11.00 tot 13.30 uur in de Joris Ivenszaal van LUX.

Bent u in het bezit van Indische/Indonesische schilderijen of Balinese art deco beelden en wilt u deelnemen? Stuur uiterlijk 14 januari een mail naar f.leidelmeijer@venduehuis.com of c.vellinga@venduehuis.com met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer, soort object (categorieën schilderijen en Balinese art deco beelden), de afmeting en een foto van het object.

Voor meer informatie: info@indofilmcafe.nl, www.indofilmcafe.nl of www.lux-nijmegen.nl