Rhea Elise met haar mobiele straatpiano.
Rhea Elise met haar mobiele straatpiano. (Foto: Maarten Boon)

Straatpianiste zoekt teamleden

Nijmegen - De Nijmeegse straatpianiste Rhea Elise zoekt nieuwe teamleden om haar te ondersteunen bij haar muzikale activiteiten. Het gaat om zowel betaalde als vrijwillige posities. Rhea wil een aantal assistenten inhuren voor haar straatpianomiddagen zodat ze vaker en langer kan spelen. De assistent helpt in ieder geval bij het duwen van haar mobiele piano door het centrum van Nijmegen. Verder zouden assistenten promotiewerk kunnen doen en materiaal kunnen opnemen voor Rhea's YouTube-kanaal en eventuele andere social media. Het gaat om 1 tot 3 middagen in de week (ook in het weekend). Werktijden in overleg.

Daarnaast zoekt Rhea organisatietalenten en andere vrijwilligers voor Stichting Buiten spelen piano's. Om zaken te coördineren en praktisch uit te voeren zijn allerlei mensen met uiteenlopende vaardigheden nodig. In 2018 is er door gebrek aan organisatiekracht geen editie geweest van 'Openluchtpiano's', een project dat sinds 2014 elke zomer werd georganiseerd, waarbij er piano's in parken en straten staan. "Hopelijk kan het in 2019 wel weer gerealiseerd worden", aldus Rhea.

"De stationspiano hebben we gelukkig nog wel. Daarnaast hebben we onlangs zelfs een nieuwe publieke piano geplaatst en wel in de Kelfkensbos-parkeergarage. Zo kunnen in 2019 ook mensen die met de auto reizen spontane muzikale momenten ervaren in Nijmegen. Om deze piano's goed bij te houden zijn ook extra handen welkom."

Voor meer informatie en vragen mail naar buitenspelenpianos@gmail.com.