Achter de schermen bij de Stadsschouwburg zien kinderen hoe de techniek werkt.
Achter de schermen bij de Stadsschouwburg zien kinderen hoe de techniek werkt. (Foto: Rianne, IMC Weekendschool)

Kijkje achter de schermen

Nijmegen - Leerlingen van IMC Weekendschool brachten onlangs een kijkje achter de schermen van Stadsschouwburg Nijmegen.

"Stadsschouwburg Nijmegen vindt het belangrijk om jonge kinderen op vroege leeftijd enthousiast te maken voor cultuur en theater in het bijzonder. Niks leuker dan de magie van het theater van dichtbij en achter de schermen te kunnen zien. Daar zetten wij de deur graag voor open", aldus Lieke Jordens van Stadsschouwburg Nijmegen.

Op IMC Weekendschool leren leerlingen tussen 10 en 13 jaar allerlei beroepen kennen. Drie jaar lang krijgen zij iedere zondag les van enthousiaste professionals uit de beroepswereld. Zo ook van medewerkers van de Nijmeegse schouwburg.

Tijdens het vak podiumkunsten maakten de leerlingen meerdere zondagen kennis met beroepen die op het toneel worden uitgevoerd. De laatste les was een excursie naar de Stadsschouwburg. Daar kregen 40 eerstejaars de kans om ook eens áchter, naast en onder het toneel te kijken, want ook daar wordt hard gewerkt en zijn veel (nog onbekende) beroepen te ontdekken.

Medewerker René liet de leerlingen zien dat vele mensen met elkaar samen werken om een show tot stand te brengen. Van technicus tot dirigent of visagist. Iedereen is even belangrijk en heeft zijn eigen taak.

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten