Strijd om titel 'Kaaisjouwer 2019'

Nijmegen - Zondag 13 januari vindt de eerste editie van De Kaaisjouwer Run plaats. Sportmannen en -vrouwen treden dan voor één dag in de voetsporen van de kaaisjouwers van vroeger. Deelnemers aan de run hebben de mogelijkheid 2,5, 5, 7,5 of 10 kilometer af te leggen, een gedeelte hiervan met een jute zak van 5 of 10 kilogram. De snelste man en vrouw op de 10 kilometer met een zak van 10 kilogram krijgen de titel 'Kaaisjouwer 2019' en winnen een replica van het te realiseren beeld 'De Kaaisjouwer'.

Dit weekend staan er meer dan honderd deelnemers aan de start bij de Lindenberghaven. De meeste deelnemers leggen 10 kilometer af met een zak van 10 kilogram om kans te maken op de titel 'Kaaisjouwer 2019'. Alleen het eerste gedeelte van het parcours wordt afgelegd met een jute zak, dit is van de Lindenberghaven tot aan de Grote Markt. Hierna kan de zak gedropt worden en gaat het parcours via de Lievevrouwentrappen, Veerpoorttrappen en het Valkhof weer terug naar de Lindenberghaven. Deelnemers leggen deze ronde 1, 2, 3 of 4 keer af, afhankelijk van de gekozen afstand. Iedere keer ontvangen zij een nieuwe zak bij de Lindenberghaven.

Door middel van de run wordt geld ingezameld voor de totstandkoming van het beeld 'De Kaaisjouwer' aan de Waalkade. Het beeld wordt een eerbetoon aan de kaaisjouwers die tot begin jaren zestig aan de Nijmeegse kade schepen losten en de vracht tilden van de haven naar de Grote Markt. Deze helden van vroeger hebben veel betekend voor de welvaart van Nijmegen en dankzij het beeld krijgen zij de erkenning die ze verdienen.

De Kaaisjouwer Run start zondag om 12.00 uur bij de Lindenberghaven, om omstreeks 13:00 uur vindt de prijsuitreiking plaats binnen bij de Lindenberg. Kijk voor meer informatie en de laatste tickets op www.dekaaisjouwerrun.nl of www.facebook.com/dekaaisjouwerrun.

Nieuws uit Nijmegen

Meer nieuws uit Nijmegen >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten