(Foto Mariëlle Cornelissen)
(Foto Mariëlle Cornelissen)

Fais verrast Mondial College met masterclass

Nijmegen - Faisal Ben Said, oftewel Fais, bekend van wereldhit 'Hey' uit 2016 (inmiddels 100 miljoen streams en acht keer platina) heeft vrijdag 11 januari het Mondial College Leuvensbroek bezocht om een unieke masterclass te geven over zichzelf en songwriting. Ook trad hij in de grote pauzes op met drie van zijn bekendste nummers, waarbij het nummer 'Hey' luidkeels werd meegezongen. De leerlingen waren dolenthousiast en er werden heel wat selfies met hem gemaakt en gepost op social media. Dit was een cadeau van Buma Music Academy in het kader van muziek in het onderwijs.

De achtentwintigjarige Fais stapte om 10.30 uur de school binnen, waar hij enthousiast werd ontvangen door bovenbouwleerlingen. In een gemoedelijke setting werden er persoonlijke en werk gerelateerde vragen gesteld aan de artiest en speelde hij ook nog piano waarbij leerlingen meezongen. Op de vraag 'Waar heb je het meest van geleerd?', antwoordde hij 'dat dat de momenten waren waarop mensen zeggen 'weet je het wel zeker?' of 'het gaat je niet lukken', waardoor hij bewust de keuze maakte om juist door te pakken en te weten dat hij de juiste keuze maakte voor zichzelf. En kijk wat dat hem gebracht heeft.

Passie en gedrevenheid zijn heel erg belangrijk. Dat was ook de mooie boodschap die hij aan alle leerlingen meegaf: als je iets wilt kun je het bereiken, je moet voor jezelf kiezen, iets doen wat je leuk vindt en er hard voor werken.

Zaterdag 26 januari treedt Fais weer op in Nijmegen, maar dan in poppodium Doornroosje met zijn Reflection Acoustic Tour.

Meer berichten