Eerste editie De Kaaisjouwer Run

Nijmegen - Er stonden zondag 13 januari ruim 100 sportmannen en -vrouwen aan de start van de allereerste editie van De Kaaisjouwer Run in Nijmegen. Na het startschot vertrokken de deelnemers met een jute zak richting de Grote Markt voor één, twee, drie of vier rondes door de binnenstad van Nijmegen.

Deelnemers aan de run hadden de mogelijkheid 2,5, 5, 7,5 of 10 kilometer af te leggen, een gedeelte hiervan met een jute zak van 5 of 10 kilogram. De snelste man en vrouw op de 10 kilometer met een zak van 10 kilogram kregen de titel 'Kaaisjouwer 2019'. Na een spannende wedstrijd won Christiaan Bakker de 10 kilometer bij de mannen en Ingrid van Rosmalen bij de vrouwen. Zij wonnen de titel 'Kaaisjouwer 2019' en kregen een replica van het beeld 'De Kaaisjouwer'. Ondanks het weer kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde eerste editie.

Om de spieren op te warmen begon de dag met een warming-up verzorgd door City Bootcamp. Na een motiverende toespraak door Cultuurfonds Rijk van Nijmegen, een van de organisatoren van De Kaaisjouwer Run, begon de wedstrijd om 12.00 uur. Na het startschot vertrokken de deelnemers voor een parcours langs onder andere de Grote Markt en over de Lieve Vrouwentrappen en de Veerpoorttrappen. Na 40.23 minuten kwam Christiaan Bakker als eerste man over de finish na 10 kilometer, Ingrid van Rosmalen werd eerste bij de vrouwen na 52.17 minuten. Aan deze 'Kaaisjouwers 2019' de taak om volgend jaar tijdens de tweede editie ook de titel 'Kaaisjouwer 2020' binnen te slepen.

De Kaaisjouwer Run maakt deel uit van de 024 Running Series. Het volgende evenement staat gepland op vrijdag 19 april 2019 en betreft The Night Run Festival.

www.dekaaisjouwerrun.nl of www.facebook.com/dekaaisjouwerrun.

(Foto's Eric van Haalen)

Meer berichten