De foto toont het binnenplein van de school met leerlingen en medewerkers.
De foto toont het binnenplein van de school met leerlingen en medewerkers.

Stedelijk Gym 475 jaar

Nijmegen - Het Stedelijk Gym bestaat 475 jaar. Het hele jaar door zijn er activiteiten zoals een dag voor de leerlingen, een symposium en een feest. In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 januari is de aftrap met een voorstelling in de Vereeniging en een tentoonstelling in het Huis van de Nijmeegse geschiedenis.

Zaterdag 19 januari voeren leerlingen en docenten de voorstelling 'Samen apart' uit in de Kleine Zaal van de Vereeniging. Leerlingen vertellen op eigentijdse manier het klassieke verhaal van Pyramus en Thisbe. Dit verhaal wordt gelardeerd met muziek (koor en ensembles) die op ditzelfde universele liefdesthema gebaseerd is. Er zijn twee voorstellingen, om 14.00 en 16.00 uur. Kaartjes kosten 6 euro (4 euro voor leerlingen) en zijn te reserveren via lustrum2019@stedelijkgymnijmegen.nl.

Op zondag 20 januari (om 14.00 uur) is de feestelijke opening van de tentoonstelling '475 jaar Stedelijk Gymnasium Nijmegen' in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburg 26). Deze foto-expositie toont de ontwikkeling van de school. In 1544 startte de Latijnse school in het gebouw naast de Stevenskerk. Nu, bijna vijf eeuwen later, is de school hemelsbreed slechts een paar honderd meter verhuisd mnaar de Kronenburgerschool bevindt zich het Stedelijk Gym. De expositie is tot 23 februari te bezichtigen. Openingstijden: di. t/m za. van 11.00 - 17.00 uur en op zo. van 12.00 - 17.00 uur.

Meer berichten