Foto: Martine de Klein

Nijmeegse Poëzieweek

Nijmegen - De Nijmeegse Poëzieweek 2019 is van 31 januari tot en met 6 februari. Het thema dit jaar is 'vrijheid'. Na de aftrap met Nijmeegse talenten in het Poëziecentrum Nederland kunnen poëzieliefhebbers donderdag 31 januari meteen door naar de Nijmeegse Gedichtennacht in Brebl. Onder het motto 'Make Gedichten Not War' nemen dichters en muzikanten elkaar bij de hand. Ilja Leonard Pfeijffer draagt voor en Amal Karam geeft een van haar laatste voordrachten als stadsdichter. Wout Waanders en Koen Frijns dragen voor bij de geïmproviseerde muziek van Jelle Crooijmans, Christiaan Végh en Thomas Herckenrath onder de noemer Talkpoeder. Een live performance waarbij schrijvers en muzikanten elkaar op het podium ontmoeten. Verder betreden dichters Yousef Alsarkhi, Femke Zwiep en Isa Altink de bühne en is er muziek van ud-speler Mohanad Attaya. De Gedichtennacht is van 22.00 tot 23.30 uur in Brebl aan de Waalbandijk 14 E/F in Nijmegen Entree 5,00 euro.

Altijd al eens het onderwerp van een gedicht willen zijn? Ga dan vrijdagmiddag 1 februari langs bij dichter Lars van der Werf in boekhandel Dekker v.d. Vegt. Hij maakt voor jou een versje op maat. Benut dezelfde dag je voordrachttalent tijdens de Poëzie Karaoke in de Paraplufabriek of doe later in de week mee met de workshops 'gedichten lezen' of 'spoken word'. In Theater VIER bevind je je op maandagavond 4 februari in tropische sferen tijdens het poëzie-evenement van Poëzie Colada.

Getalenteerde Nijmeegse dichters en muzikanten treden de hele week op in het Poëziecentrum Nederland. Een oude rot in het vak, de Vlaming Tom Lanoye, is op dinsdag 5 februari te gast in Bibliotheek De Mariënburg. Hij schreef voor de landelijke Poëzieweek het Poëziegeschenk en het gedicht 'Zonder handen, zonder tanden'.

Op dinsdag 5 februari wordt tijdens het Poëziefeest in Bibliotheek De Mariënburg de nieuwe stadsdichter bekend gemaakt.

Sluit de Poëzieweek dan af met de Lunchpauze poëzie in het Poëziecentrum Nederland op woensdag 6 februari om 12.00 uur.

Kijk voor het complete programma op www.nijmeegsepoezieweek.nl

Meer berichten