Vogels tellen

Nijmegen - Op 25, 26 en 27 januari is de Nationale Tuinvogeltelling. Wil je meedoen, maar kun je nog geen kraai van een kuifmees onderscheiden? Kom dan oefenen bij De Bastei, op zaterdag 19 januari. Deelname is gratis; je betaalt alleen de entree voor De Bastei.

Vanaf 13.00 uur kun je naar de inloopworkshop 'Vogels onder de loep'. Daar staat een aantal opgezette vogels klaar. Kijk er eens goed naar: wat valt je op? Wat zijn de verschillen? Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur mag je met onze gids mee op vogelexcursie in het Valkhofpark, de 'achtertuin' van De Bastei. Een plek waar heel veel vogels zich thuis voelen.

Wil je liever kleuren, knippen en plakken? Dat kan ook Er liggen knutselspullen en kleurplaten voor je klaar.

Natuurlijk krijg je ook informatie over hoe de tuinvogeltelling in zijn werk gaat. Die informatie vind je nu al op www.tuinvogeltelling.nl. Daar kun je ook een turflijst downloaden, een app voor de smartphone en nog veel meer. En heb je geen tuin? Geen nood! Ook vanaf je balkon kun je vogels tellen!

De Nationale Tuinvogeltelling wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 te Nijmegen, ingang aan Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is € 8,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen (4 t/m 15 jaar). Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl.

Meer berichten