Lezing 'De Ark van Noach en het behoud van biodiversiteit'

Nijmegen - Theoloog Ellen van Wolde en milieuwetenschapper Aafke Schipper verzorgen maandag 28 januari lezingen rond het thema 'De Ark van Noach en het behoud van biodiversiteit'. De bijeenkomst is in theaterzaal C aan de Heyendaalseweg 141 in Nijmegen van 19.30 tot 21.15 uur.

Wat kunnen we leren van het verhaal van de Ark van Noach en hoe kunnen we nu de biodiversiteit bewaren? Denk verder met Schipper en Van Wolde over wat het verhaal over de Ark van Noach ons leert over de relatie tussen mens en milieu.

Volgens Van Wolde vertelt het verhaal over Noach wat er gebeurt als de mensen er op aarde een puinhoop van maken. "God krijgt er genoeg van dat de mensen elkaar en de aarde vernietigen. Hij besluit hen daarom te straffen met een overstroming. God vernietigt al het leven op aarde, maar hij redt Noach en de dieren. In het verbond dat God vervolgens met Noach sluit, staat de aarde en dus niet de mens centraal: planten en dieren hebben een eigen waarde en levenskracht die de mens dient te respecteren." Het verhaal van Noach krijgt een actuele betekenis als we het zien in het licht van het dreigende uitsterven van dier- en plantensoorten door de ecologische crisis. Moeten we ons voorbereiden op Noach-achtige scenario's? Hoe kunnen we daarmee omgaan? Zijn zaadbanken en dierentuinen de nieuwe Ark van Noach? Milieuwetenschapper Aafke Schipper vraagt zich af hoe we het tij nog kunnen keren en de biodiversiteit bewaren.

Deelname kost € 7,50 | Medewerkers van de RU, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders € 5,- | Studenten en scholieren gratis
Kom je vaker naar de lezingen van Radboud Reflects? Dan is een Radboud Reflects-abonnement misschien interessant.

www.ru.nl/rr/arkvannoach

Meer berichten