Burgemeester Bruls opent voorleesproject in Lent

Lent - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls opent woensdag 23 januari om 10.15 uur het project 'Boekstart in de kinderopvang' bij kinderdagverblijf Bij Ons in Lent. Aansluitend leest de burgemeester het prentenboek van het jaar 'Een huis voor Harry' voor als aftrap van de Nationale Voorleesdagen.

In samenwerking met de Bibliotheek Gelderland Zuid wil het kinderdagverblijf voorlezen aan jonge kinderen stimuleren. Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het vergroot hun woordenschat, versterkt hun taalgevoel en prikkelt hun fantasie. Daarom gaat kinderdagverblijf Bij Ons in Lent van start met het project 'Boekstart in de kinderopvang'. De Bibliotheek Gelderland Zuid stelt recente boeken beschikbaar om aan de kinderen voor te lezen. Ook krijgen de pedagogisch medewerkers een training interactief voorlezen en is er extra aandacht voor kinderen die wat meer moeite hebben met taal.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (23 januari t/m 2 februari) vinden in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid leuke voorstellingen plaats voor peuter en kleuters. Zeker zijn van een plaatsje? Koop vooraf een kaartje in de bibliotheek of via www.obgz.nl/agenda.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden