Open dag Helicon MBO Nijmegen

Nijmegen - Helicon MBO Nijmegen aan de Energieweg 19 in Nijmegen houdt zondag 27 januari van 11.00 tot 15.00 uur open dag. Dan wordt ook een nieuwe opleiding gepresenteerd: Maatschappelijke zorg en groen. Die opleiding leidt studenten op tot Persoonlijk Begeleider Zorgboerderij. Verder verzorgen alle mbo-opleidingen op het gebied van Dier, Stad en mens en Tuin en landschap workshops en presentaties. In de Landschapshal van de school zijn de wedstrijdtuinen, in het kader van de kwalificatieronde van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg, te bezichtigen.

De nieuwe niveau 4 opleiding Maatschappelijke zorg en groen leidt studenten op om mensen met een hulpvraag te begeleiden in een groene omgeving. Peter Sonnenberg, directeur van Helicon MBO Nijmegen: "Maatschappelijke zorg en groen is ideaal voor leerlingen die graag de zorg in willen én houden van dieren en natuur. Bij de opleiding worden zorglessen, over het gedrag, de ontwikkeling en begeleiding van verschillende doelgroepen, gecombineerd met lessen over dierverzorging en plantenteelt."

Met de nieuwe opleiding speelt Helicon MBO Nijmegen in op ontwikkelingen in de markt. "Het aantal zorgboerderijen is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Het werkveld vraagt om mensen met kennis over de combinatie zorg, dier en teelt", aldus Sonnenberg. Na Maatschappelijke zorg en groen kunnen studenten als Persoonlijk Begeleider aan de slag bij zorgboerderijen en bijvoorbeeld bij revalidatiecentra, in de psychiatrie en in de verslavingszorg. Doorleren op het hbo kan ook. Op de open dag kunnen bezoekers kennismaken met deze nieuwe vierjarige opleiding.

Meer berichten