Stichting Leergeld de Stuwwal geeft steuntje in de rug

Heumen - Stichting Leergeld De Stuwwal wil voorkomen dat kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen die het financieel niet breed hebben aan de zijlijn komen te staan. Inwoners uit de gemeenten Heumen, Mook en Middelaar en Gennep kunnen een aanvraag indienen voor het verkrijgen van middelen en voorzieningen.

"Veel kinderen moeten opgroeien in een achterstandsituatie. Ze kunnen niet meedoen met hun klasgenoten vanwege gebrek aan alledaagse middelen, zoals een fiets of computer. Ook kunnen ze soms niet deelnemen aan het schoolkamp of zwemles. Ook de extra schoolkosten zijn veelal niet op te brengen. Een beroep op bijzondere bijstand of een andere voorziening is echter niet altijd mogelijk. Niet alleen sociale uitsluiting is daardoor een reële dreiging, ook de schoolprestaties komen onder druk te staan en daarmee het zicht op een betere toekomst", aldus de stichting.

Stichting Leergeld de Stuwwal ondersteunt gezinnen met weinig beschikbaar geld bij de aanschaf van zaken als schoolspullen, een fiets of soms een sportabonnement. Voor nadere informatie of aanvraag advies: leergeld.destuwwal@gmail.com of kijk op www.leergeld.nl/destuwwal.

Meer berichten