Ook dit jaar proost de senaat van De Deurdrievers weer op een mooi feestje en het bijzondere jubileum.
Ook dit jaar proost de senaat van De Deurdrievers weer op een mooi feestje en het bijzondere jubileum. (Foto: CV De Deurdrievers)

CV De Deurdrievers bestaat 5x11 jaar

Nijmegen - In de 55 jaar dat Carnavalsvereniging De Deurdrievers bestaat, is er heel veel veranderd. Maar één ding is hetzelfde gebleven: het vieren van een mooi carnavalsfeestje, met elkaar, staat nog altijd voorop. "Als vereniging is het belangrijk om met de tijd mee te gaan", meent voorzitter Raymond Megens. "Dat is dan ook precies wat wij doen."

Hoewel ze ook bij De Deurdrievers bevestigen dat de grootte van carnaval in Nijmegen in de loop der jaren is afgenomen, leeft het feest zeker nog wel in Knotsenburg. "Je moet het alleen niet vergelijken met hoe ze in het zuiden van het land carnaval vieren", meent president Remco Huiskens. "Maar het is en blijft een geweldig feest!"
"En dat is het ook altijd al geweest", gaat Chris de Groot, die al 51 jaar lid is van De Deurdrievers, verder. "Helemaal als je bij zo'n mooie vereniging als de onze aangesloten bent. Een hele fijne, gemoedelijke club. Jong, oud, man en vrouw, iedereen is welkom en dat dus inmiddels alweer 55 jaar." En waar andere carnavalsverenigingen soms wat moeite lijken te hebben met het aantrekken van jongere leden, is dat bij De Deurdrievers geen probleem. Raymond: "Belangrijkste is om ook open te staan voor hun ideeën. Niet dingen doen puur omdat we die altijd al zo deden maar meegaan met de tijd."
55 jaar vraagt natuurlijk om een extra mooi feestje. Remco: "Vanwege dit bijzondere jubileum organiseren wij 16 februari een receptie met aansluitend een feestavond in het clubhuis van Blauw-Wit."

Daarnaast vindt in mei nog een speciaal jubileumuitje plaats voor alle 111 leden van De Deurdrievers. Raymond: "Waarheen blijft nog even geheim!" Maar ook tijdens carnaval zelf wordt uiteraard stilgestaan bij het jubileum. "We hebben nieuwe onderscheidingen laten maken, met 5x11 erop en ook onze loopgroep tijdens de optocht staat in het teken van 55 jaar." Natuurlijk wordt er ook gewoon carnaval gevierd vanuit Café Lenthe in de Grotestraat, de thuisbasis van De Deurdrievers. "Als een van de weinige verenigingen hebben wij echt elke avond een compleet eigen programma. Met zoals elk jaar als hoogtepunt toch wel weer het Deurdrievers Letste Loodjesbal op de dinsdagavond. Iedere keer weer een geweldige happening waar ontzettend veel mensen op af komen, ook van de andere Knotsenburgse carnavalsverenigingen."
Raymond zelf zal dit jaar trouwens iets minder van de partij zijn in Café Lenthe dan de voorgaande jaren. "Ik heb dit carnavalsseizoen na vijftien jaar het presidentschap overgedragen aan Remco omdat ik werd gevraagd als adjudant van het prinsenkabinet. Een enorme eer die ik niet aan mijn neus voorbij kon laten gaan, helemaal niet omdat dit de eerste keer in 55 jaar is dat iemand van onze vereniging deze functie mag bekleden. Maar reken maar dat ik toch mijn best doe om ook zoveel mogelijk van het Deurdrieversfeestje mee te krijgen."

cvdedeurdrievers.nl

(Tekst: Maaike van Helmond)

Meer berichten