Onterechte beschuldigingen en onvoorwaardelijke liefde

Nijmegen - De nieuwste film van Barry Jenkins, regisseur van prijswinnaar Moonlight, vertelt het ontroerende verhaal over de liefde tussen twee New Yorkse tieners. 'If Beale Street Could Talk' is de verfilming van het gelijknamige boek van James Baldwin en gaat donderdag 14 februari in première bij LUX Nijmegen. Een tijdloos liefdesdrama omgetoverd tot een filmische ervaring.

'If Beale Street Could Talk' speelt zich af in het begin van de jaren ‘70 in Harlem, New York. Het geluk lijkt binnen handbereik voor de pas verloofde Tish en Fonny, tot het noodlot toeslaat. Fonny belandt onterecht in de cel. Het stel raakt verzeild in een race tegen de klok, vooral wanneer Tish zwanger blijkt te zijn. Met de steun van haar familie zet Tish alles op alles om de onschuld van Fonny te bewijzen. Jenkins bewijst met deze film eens te meer een visueel kunstenaar te zijn en toont het liefdesverhaal op een genuanceerde, fijngevoelige manier.

'If Beale Street Could Talk' wordt op donderdag 14 februari gecombineerd met een driegangendiner tijdens de Valentijnspecial. Eerst legt LUX je in de watten tijdens een diner en daarna zwijmel je weg in de filmzaal. Kaarten zijn 36,50 euro en verkrijgbaar via de website en aan de kassa van LUX.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden