De vrijwillige chauffeur van ANWB AutoMaatje haalt een passagier op.
De vrijwillige chauffeur van ANWB AutoMaatje haalt een passagier op. (Foto: Paul Tolenaar)

AutoMaatje start in Nijmegen

Nijmegen - De vrijwillige vervoersdienst van Sterker sociaal werk gaat vanaf 14 februari verder onder de vlag van ANWB AutoMaatje. "Mensen die niet meer zo mobiel zijn (vanwege leeftijd of door een lichamelijke beperking) worden door vrijwilligers gebracht en gehaald, bijvoorbeeld naar de kapper, huisarts of om op bezoek te kunnen bij een vriend of vriendin. Hiermee wordt voorkomen dat zij door hun beperking in een sociaal isolement terechtkomen", aldus Sterker sociaal werk.

Susan Dijkstra, coördinator Vervoersdienst bij Sterker sociaal werk: "Door de samenwerking met de ANWB kunnen we gebruik maken van de communicatiekanalen, middelen en de bekende naam van de ANWB. Daardoor hoeven onze medewerkers zich minder met organisatorische randzaken te bemoeien en kunnen zij zich nog beter richten op het contact met de cliënten en vrijwilligers en op het matchen. Dat is zowel voor de cliënt als voor de vrijwillige chauffeurs dus een goede ontwikkeling."

AutoMaatje gaat donderdag 14 februari in Nijmegen van start. Wethouder Grete Visser van Zorg en Welzijn neemt als chauffeur het eerste ritje voor haar rekening. Mevrouw van den Hagen (76) uit Nijmegen wordt naar de nieuw ontwikkelde meren in Lent vervoerd, een plek die ze graag een keer met eigen ogen wil bekijken.

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Nijmegen, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Nijmegen. De medewerker van Sterker koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Inwoners van Nijmegen die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen contact opnemen met Sterker sociaal werk, via tel. 024-3650189 of ouderenwerk@sterker.nl.

Sterker sociaal werk is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen NIM Maatschappelijk Werk en Swon het seniorennetwerk. Het werkgebied zijn de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Nijmegen, West Maas en Waal en voor Buurtbemiddeling ook in Lingewaard en Overbetuwe. Het aanbod verschilt per gemeente.

Meer berichten