Educatieve tuin bij Helicon MBO Nijmegen

Nijmegen - Twee jaar geleden opende Helicon MBO Nijmegen de deuren van een nieuwe landschapshal en dierenverblijf. Nu is het terrein om de school aan de beurt. Studenten en hoveniersbedrijven uit de regio sloegen hiervoor de handen ineen. In drie dagen tijd hebben 50 studenten de hele schooltuin aangepakt. Het resultaat is een opgeschoonde schooltuin als start voor een vernieuwde educatieve tuin. "In drie dagen tijd is een groot deel van het terrein onder handen genomen. Eén hectare schooltuin is opgeschoond, daarvoor waren meer dan 50 containers nodig. Een mooi initiatief waarbij hoveniers en studenten samenwerken om een aantal leerzame dagen te realiseren. Dit is samen onderwijs maken, het begin van iets moois!", aldus Martijn de Groot van De Groot Hoveniers.

Peter Sonnenberg, directeur van Helicon MBO Nijmegen: "De grond gaan we inzaaien met gras. Van daaruit gaan onze hoveniersstudenten de tuin, samen met docenten en bedrijven, weer opbouwen." De opgeschoonde schooltuin is de start van een vernieuwde educatieve tuin. "Het project is gerealiseerd met gesloten beurs. We zijn daar alle betrokken bedrijven enorm dankbaar voor!", aldus Sonnenberg.

Niet alleen de tuin van Helicon MBO Nijmegen, maar ook het schoolgebouw wordt in de zomer van 2019 verbouwd. "We gaan onder andere de ingang aanpassen, de aula wordt vergroot met een nieuwe loungeplek voor studenten en er komt een collegezaal", geeft Sonnenberg aan. "De school krijgt ook een nieuwe kleur. Dankzij de vernieuwde schooltuin valt dat nieuwe kleurtje straks extra goed op!"

Meer berichten